Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Tελετή παραλαβής των έργων ανακαίνισης στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου

 

 

Te

 

                    

 

 

Ανακαίνιση αμφιθεάτρου στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου

Η επίσημη τελετή παραλαβής των έργων ανακαίνισης στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, έγινε σήμερα Δευτέρα, 19  Δεκεμβρίου 2016,  παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, στο ανακαινισμένο Αμφιθέατρο της Ακαδημίας.

O κ. Κουρουμπλής  δήλωσε ότι στο Υπουργείο Ναυτιλίας έχει σημάνει συναγερμός σε ό,τι αφορά τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια εγκαταλείφθηκαν.  «Στην σημερινή εποχή, ο πλούτος στηρίζεται στη γνώση», δήλωσε ο υπουργός και τόνισε ότι  το Υπουργείο, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες του προηγούμενου υπουργού, Θοδωρή Δρίτσα, συντονίζει τις προσπάθειες του Κράτους, του Ναυτικού Επιμελητηρίου, του εφοπλισμού και  κάθε φορέα που έχει να κάνει με την Ναυτοσύνη, ώστε να επιτυγχάνεται η αναβάθμιση των σπουδών και των υποδομών εκπαίδευσης. 

Όπως είπε, το Υπουργείο φιλοδοξεί, με την άντληση πόρων που δεν αξιοποιήθηκαν στο παρελθόν, και μέσα από πιέσεις για να ενταχθούν κονδύλια στην εκπαίδευση, να  αναβαθμιστούν οι σπουδές σε όλες τις ΑΕΝ, όπως και ο εξοπλισμός τους.  Μία από τις πηγές κονδυλίων είναι το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Χαρακτηριστική αυτών των προσπαθειών είναι και η πρωτοβουλία του Ναυτικού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, που είναι οι μεγάλοι χορηγοί των ανακαινίσεων που έγιναν στη Σχολή του Ασπροπύργου.  «Στόχος είναι να συνεχιστεί η παράδοση που θέλει τους Έλληνες αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού να είναι περιζήτητοι στην αγορά και  από τους καλύτερους στον κόσμο. Άρα πρέπει να εξασφαλίσουμε υψηλές προδιαγραφές στην εκπαίδευσή τους, για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου, ηλεκτρονικού πλοίου,  να μπορούν να έχουν παρουσία στη διεθνή αγορά, αλλά πρωτίστως, εννοείται,  στα ελληνικά πλοία», είπε ο κ. Κουρουμπλής και συνέχισε:   

«Προκηρύξαμε  τις  17 κενές, οργανικές θέσεις  στην εκπαίδευση. Στόχος είναι, μέσα από τις αλλαγές στους Οργανισμούς του Υπουργείου και των Σχολών, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εκπαιδευτικών.  Πρόσφατα συστήσαμε το Ειδικό Τμήμα Ηλεκτρολόγων Εμπορικού Ναυτικού. Και είμαστε αποφασισμένοι να συνδέσουμε τις Σχολές με την έρευνα, με  ερευνητικά προγράμματα, στοχεύοντας στην άρτια  εκπαίδευση των νέων στελεχών του Εμπορικού Ναυτικού». 

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Γ.Γ. του ΥΝΑΝΠ Ιωάννης Θεοτοκάς, ο Αρχηγός του Λιμενικούς Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,  Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης, ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Πατέρας, εκπρόσωπος του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών,  βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Ιωάννης Βασιλείου, εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθηγητές, εκπαιδευτές και σπουδαστές  της Ακαδημίας.

Ποιούς προτιμάει ο φακός ή μήπως τον προτιμούν εκείνοι; Οι υπόλοιποι …………ανύπαρκτοι;

Δείτε το φωτογραφικό υλικό που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr