Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥΕΝ

 
     

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (ΠΟΥΕΝ)

 

Πειραιάς, 29 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 48ΩΡΗΣ και 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 2 και 3 Νοεμβρίου 2015

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤ-ΚΕΑΝ

 

Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) απειλείται από την κυβέρνηση, η οποία καθ΄υπόδειξην των δανειστών προχωρά αδίστακτα στην κατάργηση του  ιστορικά πρώτου ασφαλιστικού φορέα της χώρας και του δεύτερου παγκοσμίως (ιδρύθηκε το1861), επιδεικνύοντας όχι μόνο ιστορική ασέβεια για τον προπομπό των κοινωνικών ασφαλίσεων στη χώρα μας, αλλά πρωτίστως πλήρη αδιαφορία και ασυνειδησία απέναντι στον έλληνα ναυτικό και την οικογένεια του.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά-μνημονιακά σχέδια την 1/1/2016 το ΝΑΤ χάνει τη διοικητική του αυτοτέλεια και ενσωματώνεται στον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα, χάνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να επιτελέσει το κοινωνικό του έργο και να υπηρετήσει τον απόμαχο ναυτικό.

Και όλα αυτά ενώ οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ υπό διαλυτικές μνημονιακές συνθήκες (έλλειψη προσωπικού και υποδομών, εργασιακής ανασφάλειας, περιορισμένων εσόδων λόγω υψηλής ανεργίας κ.α.) καθημερινά αγωνίζονται άοκνα και αταλάντευτα για την επιβίωση του Ταμείου. Ενώ οι πλοηγοί, τα πληρώματα της Πλοηγικής Υπηρεσίας και οι ναυτοδάσκαλοι των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού κινδυνεύουν, όπως και οι υπόλοιποι ναυτικοί, να χάσουν τα κεκτημένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα τους.

Υπό αυτές τις συνθήκες το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας (ΠΟΥΕΝ) αποφάσισε και προκηρύσσει:

-          48ωρη απεργία στις 2 και 3 Νοέμβρη 2015 για τους υπαλλήλους του ΝΑΤ, τους υπαλλήλους της Πλοηγικής Υπηρεσίας, Πλοηγούς και Πληρώματα (η οποία συγκεκριμένα για την Πλοηγική Υπηρεσία θα διαρκέσει από τις 06.00π.μ.  της 2ας  Νοεμβρίου έως τις 06.00π.μ. της 4ης Νοεμβρίου 2015), καθώς και

-          24ωρη απεργία στις 3 Νοέμβρη 2015 για το σύνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και των εποπτευόμενων φορέων του.

Η ΠΟΥΕΝ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργία και τις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται από κοινού με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και συγκεκριμένα καλεί:

 

-          τη Δευτέρα 2-11-2015 και ώρα 11:00 π.μ, τους συναδέλφους υπαλλήλους του ΝΑΤ, τους Πλοηγούς, τα Πληρώματα της Πλοηγικής Υπηρεσίας και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των πρωτοβάθμιων σωματίων της Ομοσπονδίας μας  στη συγκέντρωση στον Άγιο Διονύσιο (μέσα στο λιμάνι) και στην εν συνεχεία πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και

-          την Τρίτη 3-11-2015 στις 11:00 π.μ. όλους του συναδέλφους υπαλλήλους του ΝΑΤ, τους Πλοηγούς, τα Πληρώματα της Πλοηγικής Υπηρεσίας και όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων στη συγκέντρωση έξω από το κτίριο του ΝΑΤ.

 

Η ΠΟΥΕΝ  ενώνει  τη  φωνή  της  με  το  σύνολο των εν ενεργεία και απόμαχων ναυτικών  και  καλεί όλα τα μέλη της να συνταχθούν  μαζικά  και  δυναμικά στον αγώνα για τη διάσωση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου από τη μνημονιακή λαίλαπα.


Όλοι μαζί φωνάζουμε ΟΧΙ  ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤ-ΚΕΑΝ

Για το ΔΣ

                                                                                        Η Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

                                                                                                   Ζωή Πεντότη                                                     Τρύφωνας Γρυπαίος