Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Υπεγράφη η απόφαση για την πρόσληψη καθηγητών στις ΑΕΝ

Τη λύση στο αδιέξοδο που πήγε να δημιουργηθεί στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, από την έλλειψη καθηγητών, και ενώ η ακαδημαϊκή χρονιά ήταν σε εξέλιξη, έδωσε χθες η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.
H υπουργός υπέγραψε χθες απόφαση για την πρόσληψη 180 ωρομίσθιων καθηγητών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ώστε οι σπουδαστές να μπορούν να διδαχθούν όλη την ύλη που προβλέπεται και προλάβουν το εμπάργκο του δευτέρου εξαμήνου της χρονιάς.
Οπως υπογραμμίζεται από το υπουργείο, «το θέμα βρισκόταν σε εκκρεμότητα από το περασμένο καλοκαίρι. Υπό τον κίνδυνο να χαθεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο για τους σπουδαστές των Σχολών, κρίθηκε αναγκαίο να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες με διδακτικό προσωπικό», και επισημαίνεται: «Η κα Λούκα Τ. Κατσέλη έδωσε εντολή να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα χρηματοδότησης των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού, διαβεβαιώνοντας τους αρμοδίους ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα».
Παράλληλα, η υπουργός επισκέφθηκε χθες το πρώην ΥΕΝΑΝΠ στην Ακτή Βασιλειάδη και συναντήθηκε με τους πολιτικούς υπαλλήλους. Οπως τους ανέφερε, στόχος της είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, που υπάγεται πλέον στο νέο υπουργείο και ζήτησε τη λεπτομερή καταγραφή των αρμοδιοτήτων και των προσόντων των εργαζομένων.
Η ΠΕΠΕΝ
Η αντίδραση της υπουργού ήρθε λίγες μέρες μετά την επιστολή της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού. Οι πλοίαρχοι ζητούσαν την παρέμβασή της, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
«Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη καθηγητών, λόγω μη πρόσληψης των ωρομισθίων καθηγητών στην ΑΕΝ/Πλοιάρχων Ασπροπύργου», υπογράμμιζε η ΠΕΠΕΝ και προσέθετε: Εχουμε ήδη διανύσει το μισό πρώτο διδακτικό μήνα από το πρώτο εξάμηνο θεωρητικής εκπαίδευσης και η ΑΕΝ Πλοιάρχων υπολειτουργεί.
Ζητούμε την παρέμβασή σας, ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, γιατί φοβούμεθα ότι, με την όποια παράταση προκύψει στο πρώτο διδακτικό εξάμηνο, θα δημιουργηθούν επιπλοκές μεγάλες στην ομαλή διαδοχή των εξαμήνων και τη συμπλήρωση της απαιτούμενης θαλάσσιας υπηρεσίας από τους σπουδαστές - δοκίμους πλοιάρχους».
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΜΠΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου