Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ

. Χρυσοχοΐδης: Σύντομα νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αναβάθμιση της ναυτιλίας
Πηγή: Express.gr  27/10/11-15:55

«Στόχος μας είναι η ελληνική ναυτιλία να παραμείνει πρώτη σε όλο τον κόσμο, ανταγωνιστική, εξωστρεφής και κυρίως αποδοτική προς την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη σχεδόν δίωρη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ).

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως προτεραιότητες του υπουργείου, αλλά και του ναυτικού κόσμου, είναι η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, η αντιμετώπιση της πειρατείας, καθώς και τα θέματα της ασφάλειας των ναυτικών και τόνισε:

    «Η προσπάθεια μας είναι μια και μοναδική: Να ενισχύσουμε και να στηρίξουμε την Ελληνική ναυτιλία. Να παραμείνει και να είναι πάντα πρώτη σε όλο τον πλανήτη. Σαν μια οικονομική ανταγωνιστική δραστηριότητα. Η προσπάθειά μας επίσης είναι να αυξηθεί περαιτέρω η προστιθέμενη αξία της ελληνικής ναυτιλίας, στην ελληνική οικονομία και προς την κατεύθυνση αυτή θα φέρουμε σύντομα ένα νομοθετικό πλαίσιο ούτως ώστε να ενισχύουμε περαιτέρω την ελληνική οικονομία σε αυτή την κρίσιμη φάση».

    Από την πλευρά της ΕΕΕ, ο πρόεδρός της Θόδωρος Βενιάμης χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική η συζήτηση με τον υπουργό, ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα της πειρατείας σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πίσω «σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν νομοθετικά ρυθμίσει το θέμα των ενόπλων φρουρών πάνω στα πλοία».